O kobietach

Jeżeli ktoś ma jakieś teksty i chciałby się nimi podzielić niechaj pisze tutaj. Wszelkiego rodzaju wiersze, opowiadania itd. itp.

Postprzez Wcielone ZŁO w Pon Paź 09, 2006 2:59 pm

no mnie też.. będzie trzeba wziąć śpiwory.. albo pałatki
Wcielone ZŁO

Dołączenie: Nie Wrz 04, 2005 5:51 pm
Miejscowość: kraków

Postprzez froggina w Pon Paź 09, 2006 4:54 pm

Paluch napisał(a):Nie załamój Mnie, Efcy, Offcy, Szymana, Milki, Anki N. itp. :]

Mnie w to nie wliczaj, ja tam mam to swoje 18 lat i jestem szczęśliwy :> Wiecznie młody, zawsze gniewny. :wink:

Co do kobiet nie wiem czy dobrze pamiętam ale zacytuję takiego mądrego kolesia:
"Kobiety nadają się tylko do tego żeby o nich wiersze pisać"
By Alkorn
Awatar użytkownika
froggina

Dołączenie: Wto Lip 19, 2005 2:28 am
Miejscowość: Radom

Postprzez Milka_ w Pon Paź 09, 2006 6:50 pm

fajnie wiedzieć.
Awatar użytkownika
Milka_

Dołączenie: Czw Gru 22, 2005 3:18 pm

Postprzez Młody11 w Pon Paź 09, 2006 8:45 pm

Paluch napisał(a):Nie załamój Mnie, Efcy, Offcy, Szymana, Milki, Anki N. itp. :]

Mnie też proszę w to nie wliczać. Ja miałem, mam i będę już mieć wiecznie 4 latka i nic nie da się z tym zrobić ale jakoś mnie to nie przeszkadza.

A co do osobnika z gatunku Człowieka Rozumnego Homo sapiens sapiens płci żeńskiej to są:
-Panienki - tak tępe że szkoda zwracać na nie uwagi.
Typowy stereotyp: Blondynka w różowej mini i różowym topie w środku zimy.
-Kobieta - miłe, głupiutkie stworzonko którym można od czasu do czasu się pobawić ale nic poza tym
-Dama - Osoba dla której można co nieco poświęcić z siebie.
Ale nie ma się czym martwić bo one wyginęły już dawno temu. No chyba że ktoś lubi Wampirzyce. :)

A na koniec mała lekcja z historii.
Słowo "Kobieta" w średniowieczu było używane dla osobników płci żeńskiej które były brzydkie, brudne i śmierdzące, śpiące z końmi robiące za popychadło i uważane za najgorszą rzecz jaką można powiedzieć osobnikowi płci żeńskiej.
1000 lat później większość osobników płci żeńskiej chce być tak nazywany i uważa to za komplement.
Młody11

Dołączenie: Nie Sie 28, 2005 10:30 pm
Miejscowość: trzebnica

Postprzez Forti_PND w Pon Paź 09, 2006 10:41 pm

Dratin napisał(a):A co do osobnika z gatunku Człowieka Rozumnego Homo sapiens sapiens płci żeńskiej to są:
-Panienki - tak tępe że szkoda zwracać na nie uwagi.
Typowy stereotyp: Blondynka w różowej mini i różowym topie w środku zimy.
-Kobieta - miłe, głupiutkie stworzonko którym można od czasu do czasu się pobawić ale nic poza tym
-Dama - Osoba dla której można co nieco poświęcić z siebie.
Ale nie ma się czym martwić bo one wyginęły już dawno temu. No chyba że ktoś lubi Wampirzyce. :)

Innych nie ma?

Dratin napisał(a):A na koniec mała lekcja z historii.

Uczy żę język jest żywy czy przegapiłem pointę?
Awatar użytkownika
Forti_PND

Dołączenie: Pon Lip 25, 2005 9:48 pm
Miejscowość: Kościan

Postprzez Młody11 w Wto Paź 10, 2006 12:37 am

Wcielono ZŁO napisał(a):Innych nie ma?

Jak znasz to chętni się dowiem jakie.
Wcielono ZŁO napisał(a):Uczy żę język jest żywy czy przegapiłem pointę?

Ja tylko rzuciłem małą ciekawostkę. Ale jak chcesz to mogę ci zinterpretować moją wypowiedź ale pamiętaj że interpretacja takich ciekawostek bywa dowolna.

PS. I z tego co wiem to powinno się pisać "puenta", ale właśnie odkryłem że "pointa" też jest jak najbardziej poprawnie.
Młody11

Postprzez Forti_PND w Wto Paź 10, 2006 2:32 am

Dratin napisał(a):Jak znasz to chętni się dowiem jakie.

Biorę pierwszą lepszą i nie pasuje do żadnej stworzonej przez Ciebie szufladki.

Dratin napisał(a):PS. I z tego co wiem to powinno się pisać "puenta", ale właśnie odkryłem że "pointa" też jest jak najbardziej poprawnie.

Obie formy są poprawne choć, puenta jest chyba częściej spotykana.
Awatar użytkownika
Forti_PND

Postprzez Młody11 w Wto Paź 10, 2006 4:28 am

Wcielone ZŁO napisał(a):Biorę pierwszą lepszą i nie pasuje do żadnej stworzonej przez Ciebie szufladki.

No bo widzisz zależy pod jakim kątem patrzeć na "pierwszą lepszą". Ten system uwzględnia czy jest warta znajomości czy nie, z własnego punktu widzenia, więc "pierwsza lepsza" może być dla ciebie warta znajomości czyli kobieta, a dla mnie nie czyli panienka.
Młody11

Postprzez Forti_PND w Wto Paź 10, 2006 6:23 am

E tam, uważam że podział jest kiepski. Jaskier to lepiej umyślił:

"Jaskier dzielił atrakcyjne kobiety, w tej liczbie i czarodziejki, na przemiłe, miłe, niemiłe i bardzo niemiłe. Przemile na propozycję pójścia do łóżka reagowały radosną zgodą, miłe wesołym śmiechem. Niemiłe reagowały w sposób trudny do przewidzenia. Do bardzo niemiłych trubadur zaliczał zaś te, wobec których sama myśl o złożeniu propozycji wywoływała dziwne zimno na plecach i drżenie kolan.
Filippa Elihart, choć bardzo atrakcyjna, była zdecydowanie bardzo niemiła."

:D
Awatar użytkownika
Forti_PND

Postprzez olka :) w Wto Paź 10, 2006 8:19 am

Taka mała dygresja.
W akademiku spotkałem się z twierdzeniem, że gimnazjalistki mają kredę zamiast mózgu. Przeczy to jednak popularnemu systemowi z kostkami.
:>
Awatar użytkownika
olka :)

Dołączenie: Pon Sie 22, 2005 3:10 am
Miejscowość: nowy dwór mazowiecki

Poprzednia

Powróć do Kącik pisarski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości